Lorenzo nakon pobjede: Pomalo sam i sretan i tužan

Španac slavio u Mugellu

Lorenzo nakon pobjede: Pomalo sam i sretan i tužan

Španski vozač Jorge Lorenzo slavio je danas svoju prvu pobjedu na Ducatiju.

Španac se dosta mučio nakon prelaska u Ducati prošlog ljeta, ali ipak je konačno uspio da ostvari prvi trijumf i to u Mugellu. Nakon pobjede je rekao da su mu emocije pomiješane, odnosno da je malo sretan zbog pobjede i malo tužan što je ranije nije ostvario.

"Vjerujem da sam jedan od najiskrenijih ljudi, ali ponekad mi ljudi ne vjeruju. Mnogi misle da stalno imam izgovore, ali nemam. Samo su mi bile potrebne neke stvari, a kada mi je Ducati dao rješenja, odmah sam napredovao. Ova pobjeda je ostvarenje sna obzirom da više od godinu dana nisam pobijedio. Bilo je mnogo muke, a rezultati nisu stizali. Činilo se da nikada neće ni stići, ali nisam odustajao. Kada sam imao 16 godina i vozio 125 kubika na Derbiju, rekao sam sebi da ću pobijediti na njemu, a isto je bilo i sada na Ducatiju", rekao je Lorenzo pa se osvrnuo i na budućnost u trenutnoj ekipi:

"Moja budućnost neće biti promjenjena zbog ove pobjede. S jedne strane sam sretan jer je ovo bila možda i moja najbolja trka, a sa druge strane sam tužan jer sam možda mogao do pobjede i prije ove trke".

Podsjetimo, Lorenzo se trenutno nalazi na 10. poziciji u ukupnom poretku vozača sa 41 osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi