Luda trka u Argentini, glupost Iannonea i trijumf Marqueza

Španac slavio prvu pobjedu u sezoni

Luda trka u Argentini, glupost Iannonea i trijumf Marqueza

Španski vozač na Hondi Marc Marquez pobjednik je trke za Veliku nagradu Argentine.

Marquez i Rossi su se izdvojili na samom startu te su vodili bitku sve do devetog kruga trke kada su vozači ušli u boks da bi promijenili motor zbog promjenjivih vremenskih uslova.

Tada je do izražaja ponovo došlo Marquezovo skakanje s motora na motor te je Španac tu napravio ključnu prednost nad Rossijem. Kada su se vratili na stazu, bilo je jasno da povratka za Rossija više nema.

Rossi je do kraja trke izgubio drugo mjesto nakon što ga je prestigao dvojac Ducatija Dovizioso-Iannone. Takav poredak bio je sve do krivine broj 13. u posljednjem krugu kada je Iannone pokušao prestići timskog kolegu i osvojiti drugo mjesto, ali je došlo do kontakta pa su obojica završila van staze.

Ovaj katastrofalan potez Iannonea najbolje je došao Rossiju koji je stigao do 2. mjesta ni kriv ni dužan, da bi kao treći kroz cilj prošao Dani Pedrosa. 

Treba reći i to da je aktuelni šampion Jorge Lorenzo na kraju ostao bez bodova pošto je izletio sa staze na početku trke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi