Rossi: Moram biti brži, možda je i izbor guma presudio
FOTO: EPA

Nakon 4. mjesta na otvaranju sezone

Rossi: Moram biti brži, možda je i izbor guma presudio

A. Beganović

Devetorostruki svjetski šampion, Valentino Rossi, u prvoj trci nove sezone šampionata Moto GP zauzeo je četvvrto mjesto.

Rossi nije na najbolji način otvorio sezone, a ovogodišnju Veliku nagradu Katara neće po dobrom pamtiti. Četvrto mjesto sasvim sigurno ne zadovoljava njegove apetite, ali nakon trke Rossi nije bio previše razočaran.

"Na kraju mogu reći da je to bila velika trka. Tempo je bio veoma brz, do početka do kraja, ali nažalost nisam bio dovoljno brz i nisam mogao napasti mjesto koje bi mi garantovalo podijum", izjavio je Rossi.

"Bio sam blizu, ali nikada dovoljno kako bih bio u realnoj borbi za podijum. Moram biti brži, možda je i izbor guma presudio. Možda bih sa mekšim gumama bio konkurentniji. Bez obzira na sve mogu reći da je to bila velika trka", dodao je devetorostruki svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi