Maratonska utrka u Brazilu pripala Hamiltonu

Još uvijek ništa nije gotovo

Maratonska utrka u Brazilu pripala Hamiltonu

Endin Čaušević

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, slavio je danas u utrci za Veliku nagradu Brazila, koju su obilježili loši vremenski uslovi.

Utrka u Brazilu s nestrpljenjem se čekala prethodnih dana jer je postojala mogućnost da dobijemo novog prvaka. Ipak, kiša je to sve pokvarila, a utrka je u nekoliko navrata i prekinuta. 

Međutim, pobjedu u teškim uslovima na Interlagosu danas je upisao Lewis Hamilton, dok je drugi bio njegov timski kolega Nico Rosberg. Mjesto na podijumu našao je i Max Verstappen koji je na kraju zauzeo treću poziciju.

Četvrto mjesto u Brazilu osvojio je Sergio Perez, dok je Sebastian Vettel bio peti. U TOP 10 plasirali su se još Sainz, Hulkenberg, Ricciardo, Nasir i Fernando Alonso.

Posljednja utrka sezone vozi se u Abu Dhabiju na kojoj ćemo saznati prvaka za ovu sezonu. Lewis Hamilton i dalje ima dobre šanse da odbrani titulu, ali njegovom timskom kolegi Nici Rosbergu dovoljno je da završi treći kako bi postao novi prvak Formule 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi