Španac katapultiran: Težak pad Marca Marqueza u Assenu

Španac katapultiran: Težak pad Marca Marqueza u Assenu

E. Čaušević

Vozači u MotoGP kategoriji danas su održali drugi trening pred utrku u Assenu.

Pred drugi trening u Assenu je padala kiša zbog čega je ova staza bila itekako teška za vožnju, te je bilo samo pitanje kada ćemo vidjeti neki pad.

U centru pažnje pred kraj treninga našao se Marc Marquez koji se tek nedavno vratio na stazu nakon povrede ruke zbog koje je više od godinu dana bio van stroja.

Marquez je doživio težak pad s motora i ostao je ležati na zemlji zbog čega su se mnogi zabrinuli da nije ponovo zadobio neku težu povredu.

Međutim, na svu sreću Marquez se uspio ustati i prema prvim informacijama koje stižu iz Assena nije doživio neku težu povredu što je najbitnije.

Marquez se lagano vraća u staru formu jer je na prethodnoj utrci u Sachesenringu uspio da dođe do pobjede nakon skoro dvije godine.

Sigurno je da i u Assenu želi da dođe do što boljeg rezultata i po teškoj stazi je išao do maksimuma što ga je na kraju moglo koštati.

Top Komentari

Zoilomas
Marquez leti na svakoj trci izgleda lol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi