Marchionne: Ova sezona je posljednja šansa za Raikkonena

Predsjednik Ferrarija

Marchionne: Ova sezona je posljednja šansa za Raikkonena

E. Ganibegović

Kimi Raikkonen je produžio saradnju sa Ferrarijem na još jednu godinu, iako u posljednje vrijeme njegove predstave i nisu bile baš najbolje.

U posljednje četiri sezone Finac je uvjerljivo gubio od svojih momčadskih kolega, ali Ferrarijev predsjednik tvrdi da će Kimi sljedećesezone dobiti posljednju priliku.

"Mislim kako Raikkonen vozi poput Boga kada pronađemo pravi ključ. Ali moramo ga pronaći prije svega. Kada stvari idu kako treba, užitak ga je gledati kako vozi", rekao je Marchionne, pa zatim nastavio:

"Ima nevjerovatnu mirnoću, dok u pojedinim momentima djeluje kao da je na pauzi. Mora biti konzistentniji kada je riječ o performansima, ali važno je pronaći i pravi ključ kako bi on na drugim stazam vozio kao u Monaku. Ovo je vjerovatno posljednja sezona za pronalazak pravog ključa i to moramo učiniti. Mislim da bi bilo šteta da napusti Formulu 1 bez pokazivanja svog pravog potencijala."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi