"Nadamo se kako će 2018. biti puno bolja za nas"
EPA

Izjava prvog čovjeka Ferrarija, Sergija Marchionnea

"Nadamo se kako će 2018. biti puno bolja za nas"

Eldar Ganibegović

Sergio Marchionne je mišljenja kako nisu samo tehnički problemi ti koji su Ferrarija koštali osvajanja naslova.

Naime, šef Ferrarija tvrdi kako su i greške vozača, ili kriva procjena imale veliku ulogu u svemu.

"Ne vjerujem u lošu sreću. Generalno gledano to je odraz načina na koji upravljamo ovim poslom. Bilo je tu svega, kako tehničkih problema tako i grešaka vozača. Mislim da smo mnogo naučili, i to na bolan način", rekao je prvi čovjek Ferrarija, nakon čega je dodao:

"Mišljenja sam kako je druga polovica otrkila neke strukturne slabosti u načinu s kojim se upravljamo u ovom poslu, koje Će biti ispravljene i nadamo se da će 2018. biti puno bolja sezona."

"Ove godine smo odradili sjajan posao, međutim nismo uspjeli doći do glavnog cilja. Žao nam je što nismo bili bolji, ali bolid je tu. Po mom mišljenju, danas je vjerovatno najbolji bolid na stazi", rekao je Marchionne. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi