Marchionne: Već smo ostvarili važnu pobjedu

Mogu raditi na motoru cijele sezone

Marchionne: Već smo ostvarili važnu pobjedu

Prvi čovjek Ferrarija, Sergio Marchionne tvrdi kako je Ferrari svoju prvu pobjedu sa novom postavom ostvario daleko prije početka sezone.

Ipak, ta pobjeda nije ostvarena na stazi, već za kako se u takvim slučajevima kaže " za zelenim stolom". Po Marchionneu, za Ferrari je dozvola o razvoju motora tokom cijele sezone jednaka pobjedi. Onog trenutka kada je FIA u roku za homologaciju motora izostavila krajnji rok.

" U Ferrariju je uposleno 1000 ljudi, svi oni žele pobjeđivati. S obzirom da su dobili dodatno vrijeme za
razvoj motora što je nama jako važno, rekao bih da smo ostvarili prvu veliku pobjedu. Mi smo u startu već u zaostatku, ali smo fokusirani, želimo se vratiti na pravi, pobjednički put Ovo će biti teška godina. Važno je da ne posustanemo u poslu kojeg radimo " mišljenja je Sergio Marchionne.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.