Marciello: Leclerc će od prvog dana biti bolji od Vettela

Od sljedeće sezone u Ferrariju

Marciello: Leclerc će od prvog dana biti bolji od Vettela

E. Čaušević

Charles Leclerc je ove sezone oduševio fanove Formule 1 svojim vožnjama u Sauberu, a od naredne godine će biti član Ferrarija.

U ekipi iz Maranella odlučili su da se zahvale na saradnji Kimiju Raikkonenu, a umjesto njega za bolidom Ferrarija bit će Leclerc. Već se uveliko priča o tome kakav će odnos imati ovaj mladi vozač sa Sebastianom Vettelom, no prve prognoze nisu baš optimistične.

Vozač Formule 2 i veliki Leclercov prijatelj Raffaele Marciello poručio je da će novi vozač biti velika prijetnja Vettelu, te da je siguran da će za kratko vrijeme postati broj jedan u Ferrariju.

"Nikada nisam smatrao je Vettel na istoj razini kao što su Hamilton, Alonsko ili možda čak Kubica. Nekako sam siguran da će ga Charles pobjeđivati od prve utrke u Ferrariju. Ukoliko italijanski tim ne osvoji naslov ove sezone onda je svima jasno da je Vettel najveći krivac za to", rekao je Marciello.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi