Schumacheru su vrata Ferrarija otvorena

Šef ekipe o dolasku Michaelovog sina

Schumacheru su vrata Ferrarija otvorena

M. Šljivak

Sin legende Ferrarija Michaela Schumachera, 19-godišnji Mick, sve je bliže dolasku u Formulu 1.

Mick bi ubrzo mogao naslijediti oca u Formuli 1, jer je svojim nastupima u Formuli 3, privukao pažnju timova iz najbržeg cirkusa.

Šef Ferrarija Maurizio Arrivabene istakao je kako su Schumacheru otvorena vrata tima.

"Njegovi rezultati su u posljednje vrijeme jako dobri i želim mu veliku karijeru. Ali, pustimo ga da se zabavlja. Uvijek ovo kažem: Mladi vozači trebaju biti fokusirani, ali istovremeno da se zabavljaju i da polako odrastaju. Vidjećemo u budućnosti, ali kako kako bismo u Maranellu mogli reći 'ne' ovakvom imenu?", pita se šef Ferrarija, te dodaje:

"Iskreno, veliki je razlika između Formule 3 i Formule 1. Vjerovatno je bolje da prvo ide u Formulu 2 uz testove u F1. Mnogo je dobrih načina da se pripremi za Formulu 1", dodao je Arrivabene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi