Marko je mišljenja da Massa treba da ide u mirovinu

Nakon incidenta u zadnjem krugu

Marko je mišljenja da Massa treba da ide u mirovinu

E. Ganibegović

Red Bullov savjetnik Helmut Marko tvrdi da je Felipe Massa u posljednjim krugovima VN Japana dosta zasmetao Maxu Verstappenu, koji je u tim trenucima napadao vodećeg Lewisa Hamiltona. 

Verstappen je imao priliku da pritisne Hamiltona na kraju utrke nakon štu su stigli Massu i Alonsa zacijeli krug.

Hamilton je prošao pored Masse na ciljnoj ravnini, a Max je to uradio tek u Dunlop zavoju.

"Max je imao brzinu i mogao je napasti Hamiltona. Kada je upitanju ovakva borba ne smije da se desi da ti toliko treba da se skloniš i napraviš prostora vodećim vozačima. Mislim kako je nabjolje za njega da ode u mirovinu. Sigurno kako je zavšetak utrke mogao biti uzbudljivi da nije bilo ovog slučaja", izjavio je Marko.

Vesrtappen je bio mišljenja kako ovaj incident nije toliko uticao na njegovu vožnju i njegovu šanu da se domogne prvog mjesta.

"Teško je reći da bih prošao Lewisa, jer je imao praznu stazu nakon toga. Možda je bilo šanse onda kada je Alonso zadržao Hamiltona, ali završilo je kako je završilo", rekao je Max.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi