Marquez ima novi cilj nakon osme titule prvaka svijeta

Želi titulu i u poretku konstruktora

Marquez ima novi cilj nakon osme titule prvaka svijeta

Španjolski motociklista Marc Marquez osvojio je nedavno ukupno osmu titulu prvaka svijeta, odnosno šestu u MotoGP kategoriji. 

Naredni cilj mu je, kako kaže, titula sa Hondom u poretku konstruktora.

"Sada je vrijeme da se borim za druge titule. Još uvijek su u toku borbe u konkurenciji konstruktora i u timskoj konkurenciji. Jedva čekam trku u Motegiju jer je to domaća trka za Hondu i japanski navijači su veoma posebni", kazao je Marquez koji je osmu titulu osvojio na Tajlandu prije 10 dana.

Španac vozi u nevjerovatnoj formi a sljedeća sezona za njega će biti posebna iz razloga što može stići Valentina Rossija kada su u pitanju svjetske titule. Podsjetimo, legendarni Doktor ih za sada ima devet.

Ove sezone glavni rival Marquezu za titulu bio je Andrea Dovizioso koji trenutno ima čak 110 bodova manje od Španca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi