"Marquez mora biti kažnjen, ono što radi je neprihvatljivo"
Foto: EPA

Optužbe iz Yamahe

"Marquez mora biti kažnjen, ono što radi je neprihvatljivo"

M. Šljivak

Direktor Yamahe Lin Jarvis napao je španskog vozača Marca Marqueza koji je izazvao opšti haos na utrci Moto GP šampionta u Argentini.

Marquez je vozio izuzetno opasno. Imao je veliki broj okršaja, a na kraju je srušio legendarnog Valentina Rossija, koji na kraju nije završio trku.

Španski vozač na Hondi se pokušao izviniti, ali su ga iz Yamahe otjerali, te tvrde da je njegovo ponašanje neprihvatljivo.

"Njegovo ponašanje je neprihvatljivo. To je jasno svima koji su pogledali barem jednu Moto GP trku. Ne mislim samo na ono što je napravio Valentinu, već je na ovoj trci bilo još mnogo takvih poteza. Oborio je i Espargara, umalo je izbacio i Vinalesa, mislim da je to totalno nepoštovanje", rekao je Jarvis, te je dodao:

"Ovo mora da se kazni i da se od ovog napravi primjer. Moraju popraviti njegovo ponašanje", smatra prvi čovjek Yamahe.

Treća trka sezone vozi se 22. aprila u SAD-u na stazi u Austinu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi