Rossi: Plašim se Marqueza, on je uništio ovaj sport

Italijan opleo po Špancu

Rossi: Plašim se Marqueza, on je uništio ovaj sport

Edmir Škorić

Italijanski motociklist Valentino Rossi razočaran je zbog Marca Marqueza i smatra da je Španac uništio Moto GP.

Podsjećamo da je jučer vožena trka za Veliku nagradu Argentine, a slavio je Carl Crutchlow, no svi su bili usmjernei na kontakt Rossija i Marqueza. Mladom Špancu se ugasio motor i umjesto da se pomjeri sa staze, pokušao je da ga pokrene i tako je odgodio početak akcije, što je dovelo do kažnjavanja kasnije.

Rossi i Marquez se godinama ne podnose, a iskusni Italijan je opleo po svom mlađem kolegi poslije trke.

"Ovo je veoma loša situacija jer je uništio naš sport. Nema nimalo poštovanja za rivale. Kada vozite 300 km/h, onda morate da poštujete rivale, da budete jaki i date maksimum, ali ovo nema smisla", poručio je Rossi.

"Od petka ujutro je Marquez imao incidente s nekoliko vozača i sve ovo radi namjerno. I to nije greška, pošto postavlja nogu između motora i zna da neće pasti, ali zato vi hoćete. Da se svi tako trkaju, ovo bi sve loše završilo i bilo bi jako opasno. Uplašen sam kada sam na stazi s Marquezom. Kada vidim njegovo ime na tabeli, bojim se jer znam da će me napasti i samo se nadam da neću pasti", poručio je devetostruki Moto GP šampion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi