Marquez: Ovo mi je bila najdosadnija zima; Lorenzo: Honda je drugi nivo

Honda predstavila vozače za sezonu 2019.

Marquez: Ovo mi je bila najdosadnija zima; Lorenzo: Honda je drugi nivo

MotoGP ekipa Repsol Honda danas je predstavila vozače za sezonu 2019. 

Honda u novu sezonu ulazi sa izmjenjim vozačkim kadrom obzirom da se njen dugogodišnji član Dani Pedrosa penzionisao, a na njegovo mjesto je stigao kandidat za titulu - Joerge Lorenzo.

Lorenzo iza sebe ima dvije prilično neuspješne sezone na motoru Ducatija u kojima se nije mogao boriti za titulu, a to će svakako pokušati ispraviti na Hondi koja je, prema njegovim riječima, daleko bolja.

Iza obojice vozača je teška zima jer su imali brojne probleme sa povredama. Marquez je operisao rame prije nekoliko sedmica te je morao mirovati, dok je Lorenzo imao nekoliko povreda od kojih je posljednja ona kada je morao operisati šaku.

Španac je na press konferenciji poručio da mu je ovo bila najdosadnija zima u životu, dok je Lorenzo rekao da je Honda za njega drugi nivo.

"Ovo je bila jedna od najdosadnijih zima u mom životu. Morao sam je žrtvovati kako bih se oporavio i želi se zahvaliti svima koji su uložili trud. Posebno sam zahvalan fizioterapeutu koji je bio uz mene 24 sata dnevno. Operacija je bila teža nego što smo očekivali i za oporavak je potrebno više vremena. Poštujem to", rekao je Marquez.

S druge strane, Lorenzo je dodao:

"Ovo je drugi nivo, drugi nivo... Vjerujem da sam i ranije imao sreće u timovima u kojima sam bio, ali ovo je drugi nivo u svakom smislu. Kvalitet je na najvišem nivou. Malo sam kasno došao, ali sam dovoljno sazrio da iskoristim iskustvo i okrenem to u svoju korist", rekao je on.

Inače, nova MotoGP sezona počinje 10. marta trkom u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi