Marquez slavio u Maleziji, ali je Valentino Rossi gubitnik dana

Pao samo četiri kruga prije kraja

Marquez slavio u Maleziji, ali je Valentino Rossi gubitnik dana

E. Čaušević

Svjetski prvak MotoGP-a Marc Marquez upisao je jutros novu pobjedu nakon što je slavio na utrci za Veliku nagradu Malezije.

Marquez je zbog greške u kvalifikacijama kažnjen i morao je startati sa sedme pozicije, ali svejedno je na kraju uspio da dođe do nove pobjede. Gubitnik dana sigurno je legendarni Valentino Rossi koji je skoro tokom cijele utrke bio u samom vrhu, te je bio na korak od pobjede, ali na kraju nije uspio.

Samo četiri kruga prije kraja ove utrke Rossi je pao s motora zbog trenutka nepažnje što ga je žestoko koštalo. To je iskoristio Marquez koji je sačuvao prednost do kraja, a na podiju još su završili Rins i Zarco.

Rossi je zbog pada s motora izgubio jako mnogo. Doktor se uspio vratiti na motor, ali je bilo kasno da se probije ponovo među vodeće i na kraju se morao zadovoljiti sa 18. mjestom. U ovoj sezoni odavno je već sve poznato jer je Marc Marquez uspio da odbrani titulu svjetskog prvaka.

Top Komentari

velez mo
ZA DOKTORA NAVIJAM OD 98,KAD JE POCEO VOZITI 125 CC,DRAG MI JE PRAVO IMA ONO NESTO POSEBNO,ALI ILI YAMAHA NIJE KONKURENTNA HONDI ILI JE VISE OSTARIO 40 GOD,OD BELGIJE PROSLE GOD NIJE POBJEDIO JUTROS JE BIO BLIZU ALI GUME SU GA ZAJEBALE,BICE MI ZAO KAD SE POVUCE
19 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi