Marquez slavi, na pragu je odbrane naslova
Foto: EPA

Pobjeda u Australiji

Marquez slavi, na pragu je odbrane naslova

E. Škorić

Vozač Holnde Marc Marquez slavio je na trci za Veliku nagradu Australije.

Marquez je na 16. ovogodišnjem Moto GP šampionatu bio najbolji u vremenu od 40 minuta i 49.772 sekunde. Nakon današnje pobjede povećao je prednost u ukupnom poretku i dvije utrke prije kraja nadomak je novog naslova.

Na drugom mjestu bio je Italijan Valentino Rossi, koji je prije samo dva mjeseca polomio nogu, dok je na podijumu završio još jedan vozač Yamahe, Maveroick Vinales.Andrea Dovisiozo, drugoplasirani u ukupom poretku, bio je tek 13. 

Ovo je za Marqueaz bila 35. pobjeda u karijeri u najjačoj klasi, te šesta u ovoj sezoni i sada ima 33 boda prednosti nad Doviziosom. Dovoljno mu je da bude drugi, a da Dovizioso ne pobjednik, u narednoj utrci u Maleziji da odbrani naslov.

Posljednja vožnja na programu je 12. novembra u Valenciji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi