Marquezu pol pozicija u Austriji, očajan dan za Yamahu
(Foto: EPA)

Španac najbrži

Marquezu pol pozicija u Austriji, očajan dan za Yamahu

M. Šljivak

Aktuelni šampion Moto GP šampionata Marc Marquez startovaće sa pol pozicije na sutrašnjoj trci za Veliku nagradu Austrije.

Vozač Repsol Honde je odradio još jedne sjajne kvalifikacije i sa vremenom od 1:23.241 ostvario je 77. pol poziciju u karijeri i opravdao je ulogu favorita.

Španac je iza sebe ostavio duo iz Ducatija. Andrea Dovizioso je kasnio svega 0.002 sekunde i mora gledati u leđa Marquezu, dok je kao treći završio Jorge Lorenzo (1:23.376).

Danas su ponovo podbacili vozači Yamahe. Legendarni Valentino Rossi je zauzeo tek 14. mjesto, dok je Maverick Vinales tri pozicije ispred.

Ovako izgleda konačan poredak pred sutrašnju VN Austrije koja počinje od 14 sati:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi