Marquezu pole pozicija za Veliku nagradu Australije

Španac nastavio dominaciju

Marquezu pole pozicija za Veliku nagradu Australije

E. Čaušević

Španski vozač Marc Marquez prošlog vikenda odbranio je titulu prvaka MotoGP-a, ali u istom tempu nastavio je i ovog vikenda.

Jutros su održane kvalifikacije za Veliku nagradu Australije koja se vozi sutra u ranim jutarnjim satima, a dominirao je ponovo Marquez koji je stigao do pole pozicije. Za Španca je ovo peta pole pozicija ove sezone, a čak 51. u kraljevskoj klasi.

Marquez bi se po tome uskoro mogao izjednačiti s Valentinom Rossijem koji ima 55 pole pozicija u kraljevskoj klasi.

Španac je do prve pozicije u kvalifikacijama stigao u vremenu 1:29.199, dok je iza njega ostao sunarodnjak Maverick Vinales, a treće mjesto pripalo je Johannu Zarcu.

Utrka za Veliku nagradu Australije vozi se sutra u Melburnu s početkom u 6 sati ujutro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi