Martin Whitmarsh: Hamilton nije iznad McLarena

Perez nije došao radi sponzora

Martin Whitmarsh: Hamilton nije iznad McLarena

M. Maksimović

Dan nakon što je potvrđen prelazak Lewisa Hamiltona u Mercedes, oglasio se i Martin Whitmarsh, koji je prokomentarisao odlazak Hamiltona u Mercedes odnosno dolazak Sergia Pereza u McLaren.

''Lewis Hamilton je sjajan mladi vozač i ponosni smo na sve ono što smo napravili zajedno.Pokazali smo kako od mladih vozača možemo napraviti svjetske prvake.Ono što ljudi treba da znaju, jeste da smo od 1966.godine ostvarili pobjede na 25% svih GP utrka, bez obzira na vozače, što pokazuje koliko smo velika ekipa i niti jedan vozač nije iznad McLarena''.

 

Što se tiče Pereza, Whitemarsh je još jednom potvrdio kako Meksikanac nije došao zbog novca.

 

''Sada opet imamo jednog mladog vozača Sergia Pereza, kojeg nismo doveli zbog sponzora.Njega smo izabrali jer je u ovom trenutku jedan od najboljih mladih vozača u čijem razvoju će svakako pomoći i Jenson Button.O sponzorima nisu razmišljali, koncentrirali smo se na slaganje idealne postave za narednu sezonu'' objasnio je Whitmarsh za Sky Sports.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.