Čovjek koji je odlučio prvaka Formule 1 prolazi kroz pakao

Sezona završena na kontroverzan način

Čovjek koji je odlučio prvaka Formule 1 prolazi kroz pakao

Admin Čaušević

Nikad uzbudljivija sezona Formule 1 završena je konačnom pobjedom Max Verstappena. 


Verstappan je u posljednjem krugu utrke u Abu Dhabiju prestigao Lewisa Hamiltona te tako po prvi put u karijeri postao svjetski prvak.

Utrku je obilježila kontroverzna odluka direktora utrka Formule 1 Michalea Masija koji se nije držao pravilinika o sigurnosnom vozilu.

Masi je odlučio da samo bolidi koji se nalaze između Verstappena i Hamiltona dobiju dozvolu da se vrate u trenutni krug, iako su to trebali uraditi svi bolidi koji su zaostajali krug ili više.

Nakon toga je Hamilton postao glineni golub za Verstappena koji je bio na svježim gumama pa je bez problema prestigao vozača Mercedesa.

Masi se sasvim očekivano našao na udaru kritika. I dalje prolazi kroz pakao što je potvrdio i FIA-in šef za Formulu 1, Peter Bayer.

"Kao donosioc odluka, rijetko kada dobijate simpatije. Ono što je postalo nepodnošljivo su reakcije na društvenim mrežama koje ništa ne zaustavljaju, što ste vidjeli uz prijetnje smrću Williamsovom Latifiju.“

"Michael nema profil, ali kritike na drugim mrežama su ga stvarno pogodile. U našim razgovorima uvjeravao sam ga u podršku asocijacije i dao mu do znanja: Želimo nastaviti raditi s tobom, ali mi je potrebno i tvoje razumijevanje da odradimo tu temu kako bismo istražili", rekao je Bayer.

Inače, Bayernije isključio mogućnost da Masi bude smijenjen te da Formula 1 u novoj sezoni dobije nekog drugog direktora utrka.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ja se izvinjavam svim ljubiteljima F1 među koje i ja spadam ali ovo moram da napišem ovdje kada Redakcija Sport.Sport.ba neće ništa da uradi po ovom pitanju. OBRAĆAM se SLINI od ( ne ) čovjeka koji mi " kači " prijave ničim izazvan , osim što me prati šta pišem pa onda sjedne pa ( lupa) satima da prijavljuje. Evo uspio si preći 5.000 ali QURAC si od ovce ako ne " nabiješ" 6.000 prijava wuhahahahahaha. IDIOTE I DEBILU VIDIŠ DA SE PSIHIČKI IGRAM SA TOBOM?? Rekoh kada Redakcija Sport.Sport.ba neće ništa da uradi po ovom pitanju ovo je MOJ način " borbe " protiv IDIOTIZMA. ČKAPI SI AKO NE NAKUCAŠ 6.000 DERPE JEDEN. Hajde sada sjedi 2 dana i kucaj " prijave" BUDALOOOO hahahahaha. Pljuc
2 4
Blibra
Koji si ti debil od novinara hahahahah
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti