Massa: Na kraju je bilo bolje od očekivanog

Brazilac napokon na postolju

Massa: Na kraju je bilo bolje od očekivanog

M. Maksimović

Ako pogledamo posljednjih šest utrka, onda možemo da Felipe Massa vozi dosta dobro, s ozirom da je dva puta bio četvrti, jednom peti, osmi deveti, dok je danas završio na postolju.Prvi put nakon dvije godine i trećeg mjesta na stazi u Koreji.

Rezultat ima posebnu težinu jer je Massa startao kao deeti i veliki dio posla je obavio na startu utrke.

 

''Dobro sam startao, bio sam pametan u prvoj krivini i uspjeli smo izbjeći sudar. Došao sam u situaciju da prođem Jensona Buttona odnosno Kamuia Kobayashija i na kraju mogu reći da je ovo bila bolja utrka od očekivane'' izjavio je nakon utrke Felipe Massa koji je izjednačio svoj najbolji rezultat na ovoj stazi u Formuli 1. 

 

Još samo jednom u svojoj karijeri, Massa je na VN Japana dohvatio postolje i prije ravno šest godina.Tada je ostvario najbolje vrijeme kvalifikacija, ali je u samoj utrci slavio Fernando Alonso. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti