Mateschitz: Možda napustimo Formulu 1

Nakon lođeg početka sezone u Red Bullu

Mateschitz: Možda napustimo Formulu 1

Nakon svega što se dešavalo u posljednje vrijeme, diskvalifikacije Ricciarda odnosno žalbe Red Bulla, oglasio se i jedan od glavnih ljudi Red Bulla, Dietrich Mateschitz. Mateschitz kaže kako Red Bull razmišlja o povlačenju zbog sve većih  kontraverzi u takmičenju.

Između ostalog, Mateschitz kaže kako Formula 1 kao sport nije marketinški isplativa, ali i kako se politika umiješala u Formulu 1.

" Treba znati da je FIA ekipama dostavila senzore koji su nam od početka testiranja nudili netačne podatke. Mi možemo dokazati kako smo sve radili u granicama dozvoljenog. Realno, sve ovo nema veze sa ekonomijom, to je pitanje sportske vrijednosti, političkog uticaja i ostalih stvari. Postoji granica do koje možemo da idemo " naglašava Mateschitz koji je dao mišljenje i o motorima, odnosno njihovom zvuku

" Nismo tu da bi smo postavljali rekorde u potrošnji goriva. Nije poenta u tome da tokom utrke možete tiho pričati, da je najveće uzbuđenje škripa guma. Ono što je apsurdno jeste da smo sekundu sporiji nego prošle godine i što je juniorska GP2 serija jednako brza sa upola manjim budžetom " naglasio je Dietrich Mateschitz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije