Spektakl Verstappena i komedija Ferrarija u Mađarskoj
Foto - EPA

Šampion slavio novu pobjedu

Spektakl Verstappena i komedija Ferrarija u Mađarskoj

Midhat Šljivak

Vozač Red Bulla Max Verstappen pobjednik je utrke Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske vožene na čuvenom Hungaroringu.

Verstappen je odradio zaista čudesnu trku. Startovao je s 10. pozicije, ali je doslovno letio po stazi i uz pravu timsku taktiku uspio je doći do nove pobjede kojom je šampion učvrstio prvo mjesto u generalnom poretku.

Iza Verstappena završio je duo iz Marcedesa. Na drugom mjestu je Lewis Hamilton, a treći je George Russell.

Novu katastrofu doživio je Ferrari. Očajne odluke ekipe oko guma i ulaska u boks ponovo su košatle Crlosa Sainza i Charles LeClerca, pa su oni na kraju završili trku kao četvrti i šesti i samo se mogu hvatati za glavu zbog onog šta njihov tim radi iz trke u trku.

Ferrarija zbog stalnih grešaka već uveliko ismijavaju i nevjerovatno je kako tim kukavički vodi trke u ovoj sezoni.

Treba svakako istaći i sjajnu trku Lewisa Hamiltona koji uspio doći do pobjedničkog postolja i to sa sedme pozicije na startu.

U ukupnom poretku Max Verstappen je vodeći s 258 bodova, prati ga Charles LeClerc sa 178 te Sergio Perez sa 173 boda.

Top Komentari

pitariistok
Pa znaci komedijasi rade u onom Ferariju definitivno!!! Sve ekipe voze na mediumu oni fol da ispadnu pametni i natjeraju jadnog LeClerca na hard hahahaha...zeznuli su i njega i Sainza od pocetka sezone za 3 postolja i jednu pobjedu minimalno. Amateri klasicni....fulaju sa strategijom od starta sezone i nadju se da ispadnu pametni danas a ustvari ispadnu smijesni i jadni.
7 0
Hrusta98
Mad Max osiguro titulu prvaka !
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi