Verstappen se ljutito oglasio: Nepoštovanje i nesportsko ponašanje Hamiltona nakon utrke

Javio se na Instagramu

Verstappen se ljutito oglasio: Nepoštovanje i nesportsko ponašanje Hamiltona nakon utrke

E. Čaušević

Lewis Hamilton pobijedio je danas u Silverstoneu, ali utrku je obilježio incident u prvom klubu s Maxom Verstappen.

Verstappen je imao pole poziciju danas i uspio ju je odbraniti, a onda je Hamilton izazvao incident zbog kojeg se Verstappen velikom brzinom zabio u zaštitnu ogradu.

Na svu sreću vozač Red Bulla prošao je samo s lakšim povredama, ali je zbog predostrožnosti prebačen u obližnu bolnicu kako bi uradio dodatne testove.

Zbog ovog incidenta Hamilton je dobio deset sekundi kazne zbog čega su mnogi rekli da je to smiješna odluka, te se i pored toga na kraju uspio probiti do prvog mjesta i doći do pobjede.

Hamilton je tako značajno smanjio prednost u ukupnom pretku u odnosu na Verstappena jer sada ima osam bodova manje od Nizozemca.

Nakon ove utrke na Instagramu se oglasio i Verstappen koji je prvo poručio da je dobro, a zatim je osuo paljbu po Hamiltonu i njegovom ponašanju nakon što je utrka završena.

"Prvo: Drago mi je da sam dobro. Vio je to veliki udar od 51G, ali osjećam se bolje. Naravno da sam veoma razočaran što sam izbačen sa staze na takav način. Kazna koju je on dobio nam ne pomaže ni na koji način i nije praveda zbog takvog opasnog poteza koji je Lewis napravio", napisao je Verstappen i dodao.

"Gledao sam kako on slavi nakon utrke dok sam ja još bio u bolnici i to je nepoštovanje i nesportsko ponašanje, ali idemo dalje".

Sigurno je da će se Verstappenovo i Hamiltonovo rivalstvo nastaviti i očekuje nas dosta uzbuđenja do kraja sezone, a nova utrka na rasporedu je za dvije sedmice kada ćemo gledati Veliku nagradu Mađarske.

Top Komentari

izvoristine
On jedini ima petlju da srusi ovog umisljenog tipa. Jedini nacin da zaustavi konkurenta je onako podlo udaranje i nakon toga slavlje. A kad gubi utrke odmah ljutnja na tim. Kao ja crnac ne daju mi vise da pobjedjujem.
3 2
Izzy
Ti si jedan prgav i bezobrazan mali papak
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi