Max Verstappen otkriva: "Ne možete imati slobodne dane"

Trostruki svjetski prvak Formule 1 opisuje tehnike koje koristi kako bi ostao na vrhu

Max Verstappen otkriva: "Ne možete imati slobodne dane"

Endin Čaušević

U prvoj epizodi druge sezone Red Bull podcasta Mind Set Win, trostruki svjetski prvak Formule 1 Max Verstappen otkriva mentalne tehnike koje koristi kako bi ostao neumoljiv u potrazi za pobjedom i ostao u vrhu.

Zvijezda Oracle Red Bull Racinga, Verstappen, prvi je gost u novoj sezoni podcasta koji otkriva psihološke pristupe koji pokreću i vode vodeće svjetske sportiste do vrhunskih rezultata i ocrtava kako svi ljudi mogu koristiti ove metode u vlastitim svakodnevnim životima.

Max Verstappen, trostruki svjetski prvak, nedavno je postao prvi F1 vozač koji je pobijedio u 10 utrka zaredom tokom sezone. Održavati fokus utrku za utrkom i konstantno pomicati granice sebe i svog automobila pri brzinama većim od 200 mph "nije lako", otkriva Holanđanin.

Opis nije dostupan.

"Uživam u tome što radim, ali se također ne izluđujem - ne postavljam si previše pitanja. Samo se prepustim. Morate griješiti da biste postali bolji vozač - bolja osoba - a radi se o tome kako učite iz tih stvari i kako implementirate ta poboljšanja. To je kontinuirani proces." istakao je Verstappen. 

Tokom podkasta, slušatelji dobivaju uvid u um zvijezde moto sporta i saznaju kako njegov način razmišljanja ustvari nije neki  "misterij koji nitko drugi ne može ponoviti" kako ističe novi suvoditelj podkasta York-Peter Klöppel, voditelju Mentalne izvedbe u Red Bull Athlete Performance centru: "Max je vrlo iskren u pogledu onoga što radi, a ono što radi nije misterij koji nitko drugi ne može ponoviti. Prilično je jednostavno."

Oglasi

Max u ovoj epizodi objašnjava kako odupirući se porivu za pretjeranim razmišljanjem i pretjeranim analiziranjem, može održati svoj um potpuno slobodnim i potpuno koncentrisanim na zadatak koji je pred njim, dok naglašava da je njegov hladni pristup djelomično posljedica potpunog povjerenja koje ima u proces i tim oko njega: "Imam svoju rutinu, a također vjerujem timu oko sebe da će raditi svoj posao prema najvišim standardima".

Opis nije dostupan.

Dvadesetpetogodišnji Verstappen otkriva i šta obično gleda na svom telefonu sve do trenutka kada uskoči u auto i prebaci u mod utrke, dok suvoditelj Cédric Dumont i York dalje istražuju temu povjerenja u proces i fokusiranje na ono što je važno u trenutku.

Opis nije dostupan.

Novu epizodu podcasta Mind Set Win sa Maxom Verstappenom možete poslušati ovdje: Mind Set Win S2 E1: Max Verstappen – Formula One (redbull.com)

Mind Set Win podcast - otključavanje mentalnih taktika vodećih sportaša

Ovaj podcast istražuje kako se psihološke tehnike vrhunskih sportista mogu koristiti u našim svakodnevnim životima. Serijal nudi intervjue, uvide i praktične zaključke u svakoj od 28 epizoda prve sezone sa gostima poput Lindsey Vonn, Christiana Hornera, Stefanosa Tsitsipasa i Mondo Duplantisa. Druga sezona otvorena je gostovanjem Maxa Verstappena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi