Mazepin neće nastupati pod ruskom zastavom!

RAF potvrdio

Mazepin neće nastupati pod ruskom zastavom!

A. Čaušević

Ruski vozači u FIA takmičenjima neće nastupati pdo rukoms zastavom do kraja 2022. godine.

RAF je potvrdio kako Rusi neće moći nositi bilo kakva obilježlja jer je odlukom CAS-a sportistima iz te zemlje zabranjen nastup na međunardnim takmičenjima do kraja 2022. godine.

Tako sportisti mogu koristiti neke od termina kao što su "neutralni sportista iz Rusije" ili "Rusija, neutralni sportista".

Također će na FIA-jinim svjetskim prvenstvima Formula 1, WRC, WRX, WEC, Formula E i karting biti zabranjeno i intoniranje himne Rusije.

Ovo znači da će Nikita Mazepin koji će se takmičiti u bolidu Haasa morati tražiti alternativno rješenje da pokaže kako dolazi iz Rusije.

Top Komentari

K79
Cirkus !
0 2
bavarac28
Gluposti!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi