Mazepin se oglasio nakon što su ga izbacili iz Formule 1

Haas raskinuo ugovor s njim

Mazepin se oglasio nakon što su ga izbacili iz Formule 1

E. Čaušević

Ekipa Haasa danas je saopštila da Nikita Mazepin neće voziti bolid ovog tima u novoj sezoni Formule 1.

Haas je jutros iznenadio javnost kada je objavio da Mazepin neće voziti za ovaj tim iako su pripreme za novu sezonu skoro završene.

Američki tim je odlučio da raskine saradnju s ruskim vozačem zbog rata Ukrajine i Rusije, a pored Mazepina prekinuli su i sponzorski ugovor s ruskom firmom Uralkali.

Nakon svega odlučio se oglasiti i Mazepin koji ne krije da je itekako šokiran i iznenađen odlukom svoje ekipe da mu uruče otkaz.

"Veoma sam razočaran što je moj F1 ugovor raskinut. Svi su ignorisali ono što sam predlagao i bio voljan da prihvatim i samo su mi dali otkaz. Nadam se da ću ponovo biti dio F1 u nekim boljim vremenima", poručio je Mazepin.

Mazepin je u prošloj sezoni vozio za Haas, ali se nije previše proslavio. Ovaj tim još uvijek nije saopštio ko će biti njegova zamjena u novoj sezoni Formule 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi