Ispaštaju nedužni: Posljednje poniženje za ruski sport stiglo je danas!

Desilo se ono i što se očekivalo

Ispaštaju nedužni: Posljednje poniženje za ruski sport stiglo je danas!

Admin Čaušević

Ruski sport iz dana u dan trpi žestoke udarce.

Poslije invazije Rusije na Ukrajinu iako ni krivi ni dužni ruski sportisti su počeli da plaćaju ogromnu cijenu.

Do sada je nekoliko reprezentacija Rusije izbačeno iz najvažnijih sportova, a posljednje poniženje je stiglo u subotu ujutro.

Naime, tim Formule 1 Haas je otpustio ruskog vozača Nikitu Mazepina. Tom prilikom je potpisan i raskid ugovora sa glavnim sponzorom Uralkalijem.

"Haas tim za Formulu 1 je donio odluku da raskine saradnju s Mazepinom. Poput ostatka zajednice Formule 1, i naš tim je šokiran i tužan zbog invazije na Ukrajinu i želimo miran završetak tog konflikta", saopštili su iz američkog tima.

Tokom sedmice FIA je dozvolila Mazepinu da se utrkuje, ali je nakon toga Velika Britnacija zabranila Rusu da se utrkuje na Grand Prixu Velike Britanije.

Nikita je proteklih dana bio pod ogromnim pritiskom pošto ima etiketu "sponzorisanog vozača" pošto je kompanija Uralkali plaćala njegovo mjesto u timu.

Kako sada stvari stoje Mazepina će u timu zamijeniti rezervni vozač Pietor Fittipaldi, druga opcija je Antonio Giovinazzi.

Top Komentari

BeskoPDX
Jbt jesu vise s ovim dosadni, pa pustite ljudi neka se natječu više. Koji Hipokrati
1 5
makelele
Kakav rasizam u pm. Zamisli da su isli po ovoj logici nakon pada Hitlera, onda bi sve ijednog svabu pobili na planeti zemlji, nema veze ako je neko bio za il protiv Hiće, cim si svabo odmah smrtna kazna. Tako sad rade svim Rusima, nema veze jesi li za Putka il nisi, nepodoban si, cim si Rus. Ovaj rasizam ce izazvat brutalan revolt kod Rusa, Putko ce tek sad dobiti na popularnosti medju Rusima. Zahvaljujuci rasizmu zapada prema svemu sto je rusko.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti