McLaren predstavio F1 bolid budućnosti

Objavljene fotografije MP4-X koncepta

McLaren predstavio F1 bolid budućnosti

Teme:

McLaren je objavio fotografije koje pokazuju kako bi njihov bolid u Formuli 1 trebao da izgleda u budućnosti.

Fotografije predstavljaju impresivni koncept MP4-X koji bi trebao biti trkaći automobil budućnosti, sudeći prema navodima McLarena.

"Sa McLaren MP4-X konceptom trkanja, željeli smo zaviriti u budućnost i zamisliti umjetnost mogućeg. Formula 1 je ultimativni gladijatorski sport, a budućnost kakvu mi vidimo će biti sa visokom tehnologijom i performansama koje će uzbuđivati fanove više nego bilo koji drugi sport", rekao je direktor McLaren Technology Group John Allert.

U novom bolidu kokpit je zatvoren, a opremljen je HUD ekranom koji vozaču daje sve potrebne informacije o bolidu i trci. Vozač će znati poredak u trci, potencijalne informacije o zastavi na stazi i ostala upozorenja.

Ugrađena je i tehnologija koja mjeri električne impluse iz mozga vozača, što će djelimično pomoći "čitanju misli". 

Treba reći i to da je ova tehnologija još uvijek u samom početku, ali da otkriva trend koji će uslijediti u Formula 1 svijetu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.