Mercedes predstavio novi bolid inspirisan borbom protiv rasizma

Novina njemačkog proizvođača

Mercedes predstavio novi bolid inspirisan borbom protiv rasizma

S. Grebović

Ekipa Mercedesa predstavila je danas bolid W12 kojim će pokušati da osvoji osmu uzastopnu titulu u šampionatu konstruktora, a njen vozač Lewis Hamilton rekordnu osmu titulu šampiona Formule 1.

Mercedes je zadržao dominantnu crnu boju bolida iz prošle sezone, kojom je htio da pruži podršku borbi za jednakost i borbi protiv rasizma.

Bolid je predstavljen uz prisustvo svoje dvije najveće zvijezde Lewisa Hamiltona i Luisa Hamiltona i Valtterija Bottasa koji će petu sezonu zajedno voziti za Mercedes.

Iz ove kompanije naveli da novi bolid odlikuje "značajne aerodinamičke promjene", dijelom kao odgovor na nova pravila na zadnjem dijelu automobila, kao i poboljšanja trapa i motora, preneo je Sky.

Hamilton je prošle sezone izjednačio rekord Michaela Schumahera po broju šampionskih titula (7) i broju pobjeda (95), a ove godine pokušaće da poboljša rekorde.

To će probati učiniti sa ovim bolidom:

[twitter]

[/twitter]

Top Komentari

El_Matador
Da mi je znati na koji se to način Mercedes bori protiv rasizma ako oboji bolid u crno. Kako to doprinosi borbi protiv rasizma? Kakva šuplja priča i markentiški trik. Je li to sad znači da su SS odredi bili borci protiv rasizma jer su, eto, imali crne uniforme?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi