Šta će biti sa Perezom?

Mogao bi ostati bez posla

Šta će biti sa Perezom?

E. Dindić

Sergio Perez u bolidu Racing Pointa vozi svoju najbolju sezonu u Formuli 1, ali na kraju sezone ostaje bez posla u svom timu. 

Međutim, da nesreća ne dolazi sama govori podatak da bi moglo da se desi da uopšte ne nađe novog poslodavca. Ove godine na tri trke prije završetka prvenstva nalazi se na četvrtom mjestu, a nikada do sada u karijeri nije bio bolje plasiran od sedmog mjesta.

Dakle sezona iz snova, koja će mu po svemu sudeći donijeti odlazak na biro u Formuli 1. Njega će iduće sezone u timu Racing Pointa zamijeniti Sebastian Vettel.

Tako da će on morati potražiti sreću u drugom timu, ali slobodnih mjesta je još jako malo.

On bi mogao izvući deblji kraj i sljedeće prvenstvo gledati samo preko TV ekrana.

"To nije u mojim rukama. Skocentrisan sam na uspješan završetak sezone. Ako dođe nova prilika odlično, a ako ne, spreman sam pauzirati. Zadovoljan sam kako vozim, te mislim da sam dobro odradio ovo prvenstvo", rekao je Perez te dodao:

"Je li nepravda? Mislim da je to dio Formule 1 i uvijek sam znao kako to ide. Ako dođe do odlaska, mogu otići ponosno, jer sam zaista mnogo ostvario. Nije mnogo ljudi imalo takve karijere i kako god završi pomiriću se sa time", završio je Perez.

Top Komentari

DoaDoa99
Mrzim današnju F1, izgubila se bit trkanja, gleda se samo ko ima više para, čovjek 4. u poretku i može ostat bez mjesta u F1
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi