"Mercedes nikada nije pregovarao sa Verstappenom"

Rekao je Niki Lauda

"Mercedes nikada nije pregovarao sa Verstappenom"

E. Ganibegović

Red Bull je ove sezone prudužio ugovor sa Maxom Verstappenom, pa će tako Holanđanin ostati naredne tri godine vozač ove momčadi. Međutim, predsjednik Mercedesa Niki Lauda je mišljenja kako je Red Bull mnogo novca izdvojio za nastavak saradnje sa mladim vozače

Niki Lauda je također izjavio kako njehova ekipa nikada nije razgovarala sa Verstappenom.

"Nikada nismo ponudili ugovor Maxu", rekao je Lauda.

"Imam dobar odnos s Markom Helmutom jer često pričamo i letimo zajedno. Danas smo pričali o Maxu i rekao sam mu kako su mogli uštedjeti puno novaca jer mi nismo nikada ušli u pregovore s njim."

Marko je u razgovoru za medije izjavio kako je Verstappen bio tvrd orah, ali da je zadovoljan sa uvjetima novog ugovora.

"Podijelili smo s njim naše planoce za budućnost, garantirajući da ćemo 2020. imati najbolje ljude i dobre opcije za motor", izjavio je Marko.

"Otišli smo u Hondinu bazu u Sakuru gdje je infrastruktura nevjerovatna. To ga je uvjerilo."

"Iskoristio je situaciju da si podigne zaradu, ali je to i dalje daleko od Hamiltona i Vettela."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi