Verstappen žali zbog kraja sezone

Posljednja utrka je sljedećeg vikenda u Abu Dhabiju

Verstappen žali zbog kraja sezone

E. Ganibegović

Vozač Red Bulla Max Verstappen nije sretan što sezona završava baš kada je u najboljoj formi. 

Mladi Holanđanin u posljednje vrijeme bilježi sjajne rezultate, te je tako u oktobru stigao do dvije pobjede i isto toliko postolja.

Naredna utrka je ona u Abu Dhabiju gdje je Max zadnja dva puta zauzeo 16. i četvrtu poziciju, a sljedećeg vikenda se, kako kaže, nada dobrom rezultatu.

"U Abu Dhabiju ćemo pokušati završiti sezonu s dobrim rezultatom. Prošle godine sam imao poprilično dobru utrku nakon lošeg starta. Pri kraju je bilo teško s gumama, ali smo uspjeli završiti četvrti", rekao je Max.

"Ovo je posljednja utrka u kalendaru, a ja ne želim da se sezona završi. Trenutno sam u vrlo dobroj formi i samo želim da se to nastavi. Lijepo je što ću tokom zimske stanke provesti vrijeme s porodicom i prijateljima, a onda u januaru kreću treninzi na novu sezonu", izjavio je vozač Red Bulla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi