Mercedesovo lažno obećanje ili potpuna iskrenost?

Wolffovu izjavu treba uzeti s rezervom

Mercedesovo lažno obećanje ili potpuna iskrenost?

A. Čaušević

Lewis Hamilton je već godinama broj 1 vozač u Mercedesu, a Nico Rosberg je jedini timski kolega koji je uspio pobijediti sjajnog Britanca. 

Toto Wolff, šef njemčakog tima je kazao kako će Hamilton i Valtteri Bottas na startu nove sezone imati ravnopravan status. Izjava koju definitivno treba uzeti s rezervom.

I Bottas i Hamilton su uvijek imali jednake prilike početku sezone. Našim vozačima želimo dati šansu da budu svjetski prvaci", rekao je Wolff za austrijske medije.

"Nikad ne biste trebali razmišljati da postoji vozač broj 1 i vozač broj 2, jer svi imaju istu ambiciju za pobjedom. Inače ne bi bili u Formuli 1", smatra Wolff.

Nova sezona počinje 4. jula s dvije uzastopne utrke na Red Bull Ringu u Austriji.

Promo

Top Komentari

Kluivert
Bilo bi dobro vidjeti pravog timskog rivala za Lewisa.Mada ne vidim da je Valtteri sposoban da bude izazivač poput Rosberga,Buttona i ostalih.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi