U Formuli 1 se stvara Dream team

Nakon Vettelovog napuštanja Ferrarija

U Formuli 1 se stvara Dream team

A. Čaušević

Od sljedećee sezone Formula 1 bi mogla dobiti najtrofejniju vozačku postavu ikad. 

Sebastian Vettel je jučer potvrdio da će na kraju 2020. godine nakon isteka ugovora napustiti Ferrari pa su njemački mediji odmah počeli špekulisati o njegovoj budućnosti.

Daily Mail piše da je Mercedes odmah krenuo u akciju te Vettela želi upariti s Lewisom Hamiltonom nakon što Valterriju Bottasu istekne ugovor.

"Sebastian je sjajan vozač, važna ličnost i pojačanje za svaki Formula 1 tim", u utorak je rekao šef Mercedesa Totto Wolf.

"Gledajući u budućnost, naša lojalnost je vezana za trenutne vozače Mercedesa, ali prirodno je da se u obzir uzme i mogući dolazak Vettela", dodao je on.

Mercedesov plan je da se do kraja sezone produži ugovor s Hamilton, dok je Bottasova budućnost upitna, pogotovo nakon Vettelove odluke da napusti Ferrari s tim da se ne isključuje mogućnost da se Nijemac i penzionise.

Nijemca bi u Ferrariju trebao zamijeniti Carlos Sainz koji bi zarađivao 10 miliona funti godišnje, tri puta manje nego koliko traži Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi