Mick Schumacher u Formuli 1!
Foto - EPA

Sin legende

Mick Schumacher u Formuli 1!

M. Šljivak

Mick Schumacher, sin legendarnog šampiona Michaela Schumachera, od naredne sezone će voziti Formulu 1.

Nakon fenomenalnih nastupa u F2 šampionatu gdje je vodeći, Mick je dogovorio saradnju sa ekipom Haasa i vozit će ovaj bolid u narednoj sezoni Formule 1.

"Veliko mi je zadovoljstvo potvrditi da će Mick Schumacher biti jedan od naših vozača u narednoj sezoni. Radujem se što ćemo ga imati u timu", rekao je direktor Haasa Guenther Steiner.

Mick je naravno presretan što će voziti Formulu 1.

"Bez riječi sam. Hvala Haasu i Ferrariju što su vjerovali u mene. Također, hvala mojim roditeljima, njima sve dugujem. Uvijek sam vjerovao da će mi se san ostvariti. Veliko hvala svima koji su me podržavali kroz kompletnu karijeru. Dat ću sve od sebe za Haas F1 tim", poručio je Mick.

Promo

Top Komentari

Hakkinen
Haas F1 tim????? Naj****t ćeš moj sine u Haas-u. Nećeš dalje od 20-tog mjesta -:))))
2 7
WOLF20
Ma nek se zahvali prezimenu koje nosi inace bi vozio Centrotransov autobus :)
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi