Schumacher blizu zanimljivog transfera
FOTO: EPA

Možda krene očevim stopama

Schumacher blizu zanimljivog transfera

H. Zilić

Do kraja sezone u Formuli 1 ostala je još VN Abu Dhabija. Jedino pitanje je ko će završiti kao viceprvak svijeta Charles Leclerc ili Sergio Perez. Poznato je da je Max Verstappen već na VN Japana odbranio titulu prvaka svijeta. Red Bull je najbolji u konkurenciji konstruktora.

Lagano se sprema i teren za novu sezonu i već počinju pojedine špekulacije.

Vijest koja je svakako izazvala dosta pažnje je mogući transfer Micka Shucmachera iz redova Haasa u redove Mercedesa.

Tačnije, Mick Schumacher bi bio rezervni vozač, a na to mjesto bi došao ispred Daniela Ricciarda koji je odlučio da neće voziti više za Mclaren, zatim je dobio ponudu Mercedesa da bude treći vozač, no još uvijek istu nije razmotrio.

Schumacher junior na stolu ima i ponudu Alpine da vozi za njihov tim koji je ove sezone na krilima Fernanda Alonsa i Estebana Ocona ostvario odlične rezultate.

Mercedesu nije strana porodica Schumaher jer je otac Micka Schumachera, legendarni Michael postavio temelje na ono što je Mercedes uradio od 2014. do 2021. godine.

Oglasi

O eventualnom odlasku Micka Schumachera u Haasu nisu htjeli puno komentarisati.

"Završit ćemo neke stvari, a o čemu je tačno riječ ne možemo ništa reći prije naredne sedmice, naveli su iz Haasa.

Mnogi zaljubljenici Formule 1 žele da Micka Shcumachera gledaju kao jednog od prva dva vozača u nekoj ekipi jer smatraju da je velika budućnost Formule 1.

Vidjet ćemo do kraja godine šta će od svega biti jer već prva testiranja za ekipe počinju sredinom januara 2023. godine.

Nova sezona Formule 1 starta već 5. marta 2023. godine za VN Bahreina, a naredna sezona će imati čak 24 utrke i bit će okončana 26. novembra 2023. godine za VN Abu Dhabija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti