MotoGP: Zarco kažnjen!

Starta iz "pit lanea"

MotoGP: Zarco kažnjen!

A. Beganović

Sezona MotoGP nastavlja se Velikom nagradom Štajerske ovog vikenda, ali još uvijek je "MotoGP top priča" nesreća koju je tokom Velike nagrade Austrije izazvao Johann Zarco.

Na njegovu, ali i na sreću ostalih motociklista, niko teže nije stradao izuzmemo li samog Zarca koji je prije par dana operisao šaku desne ruke, no uvjeren je da će moći učestvovati u utrci Velike nagrade Štajerske.

Ali, ipak Zarco i ukoliko mu medicinska komisja dadne dozvolu za start, neće proći bez sankcija s obzirom da je kažnjen startom iz "pit lanea".

Nakon nekoliko sati razmatranja, članovi Upravnog vijeća su donijeli odluku, a prije izricanja kazne Zarco je istakao:

"Apsurdno je da me kazne. Pitali su me kako sam mogao izbjeći nesreću, a doista ne znam odgovor. Već sam ponovio da nisam uradio ništa ludo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi