Može li Rossi sačuvati lidersku poziciju?
Foto: MotoGP

VN Španije

Može li Rossi sačuvati lidersku poziciju?

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u MotoGP šampionatu.

Čevrta ovosezonska trka, a prva na tlu Starog kontinenta, voziće se 7. maja na stazi Jerez. Ovo je takođe prva od ukupno četiri trke premijerne klase koje se voze u Španiji.

Staza je dugačka 4,4 kilometra, a vozi se 27 krugova. Ima ukupno 13 krivina, široka je 11 metara, a najduži pravac ima 607 metara. 

Najviše pobjeda na stazi Jerez zabilježio je Valentino Rossi (7), koji je trenutno vodeći u generalnom poretku. Rekord staze je u vlasništvu Jorgea Lorenza (1:38.735).

Uoči trke za VN Španije, Valentino Rossi (Yamaha) ima 56 bodova, dok je drugoplasiran njegov timski kolega Maverick Vinales sa šest bodova manje. Treće mjesto zauzima vozač Honde Marc Marquez (38).

Trka za VN Španije na programu je u nedjelju od 14 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi