Otac je sigurno ponosan: Mick Schumacher debitovao u Formuli 1 u bolidu Ferrarija

Došao na testiranje

Otac je sigurno ponosan: Mick Schumacher debitovao u Formuli 1 u bolidu Ferrarija

E. Čaušević

Ekipa Ferrarija je najveći gubitnik nakon druge ovosezonske trke za Veliku nagradu Bahreina.

Ferrari je imao fantastičan vikend, ali je sve to palo u vodu na utrci. LeClerc je vodio do samog kraja, a na kraju je bio treći zbog problema s bolidom, dok je Sebastian Vettel velikom greškom ponovo podbacio i bio tek peti.

No, Ferrari je i dalje ostao u Bahreinu na testiranju bolida, a po prvi put u historiji u Formuli 1 pojavio se sin legendarnog Michaela Schumachera, Mick.

On je jutros izašao na stazu u Bahreinu u bolidu Ferrarija i odradit će nekoliko testova. Mick je trenutno u Formuli 2, ali očito u Ferrariju već žele da ima neko iskustvo u F1.

Njegov otac koji je već nekoliko godina van svih dešavanja zbog teške povrede koju je zadobio na skijanju je sigurno ponosan na svog sina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi