Nemaju samo vozači u BiH problema sa rupama i šahtovima - jedan uništio F1 bolid i zaustavio vozače!
Foto: Twitter / F1

Niije tu bio kraj nezgodama u Bakuu

Nemaju samo vozači u BiH problema sa rupama i šahtovima - jedan uništio F1 bolid i zaustavio vozače!

Vozači u glavnom gradu BiH, ali i širom naše države su već odavno ogorčeni stanjem cesta.

Rupe, labavi poklopci i potonuli šahtovi krvici su za stradanje amortizera, krajnica, lafeta, ležajeva i kojekakvih dijelova na automobilima kojima bh. građani svakodnevno putuju na posao i obavljaju "zadatke".

"Problematičnih" šahtova je bezbroj na našim ulicama, ali da će se jedan takav pojaviti na stazi Formule 1 malo ko bi očekivao.

Ipak, i to se desilo.

Tek što je počeo prvi trening za Veliku nagradu Azarbejdžana - zastoj.

Naime, vozač Williamsa George Russell je naletio na šaht, njegov bolid je odskočio, a pri doskoku na statu je pretrpio značajnu štetu.

Trening je morao biti prekinut da bi se dijelovi Williamsovog bolida pokupili sa staze, te da bi se riješio problem sa šahtom, tačnije poklopcem istog.

Naime, šaht sam od sebe nije bilo toliko problematičan, ali nije bio zavaren. Russellov bolid je generisao toliki "downforce" da je podigao poklopac šahta prilikom prelaska preko istog. Navodno ga je olababio Leclerc koji je prošao prije Russella.

"Bio je to poklopac šahta... Motor se ugasio, upropašeno je podvozje, a možda i šasija. Trening neću nastaviti dok ne dobijem zeleno svjetlo, čini se da je ova sesija propala. Bolje sam, nisam još 100% spreman, ali sam na dobrom putu", izjavio je Russell nakon nezgode.

Nije tu međutim bio kraj današnjim nezgodama u Bakuu. Naime, kamion koji je trebao doći po Russellov bolid je udario u most. Tako je drugi kamion morao doći po "unesrećeni".

S obzirom na haos na stazi, čini se da trening neće biti tako skoro nastavljen. Pregledaju se svi šahtovi...

Top Komentari

Hasanspahic
.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi