Nevjerovatni Marquez nije imao konkurenciju, Rossi dobio bitku za drugo mjesto

Moto GP u Argentini

Nevjerovatni Marquez nije imao konkurenciju, Rossi dobio bitku za drugo mjesto

Španski motociklista Marc Marquez ostvario je danas prvu pobjedu u aktuelnoj sezoni Moto GP šampionata.

Branilac titule je startao sa prvog mjesta i već nakon nekoliko krivina je pobjegao konkurentima. Tada je bilo jasno da će ga teško iko stići do kraja što se ispostavilo kao tačno.

Dok je Marquez iz kruga u krug povećavao prednost na liderskoj poziciji, tako se vodila sve veća bitka za drugo mjesto u kojoj su do samog kraja učestvovali Andrea Dovizioso i Valentino Rossi.

Iskusniji i poznatiji Italijan je sredinom posljednjeg kruga uspio da pretekne Doviziosa i da ostane na drugom mjestu do samog kraja. Na četvrtom mjestu je završio Jack Miller, a na petom Alex Rins. Ponovo je razočarao Jorge Lorenzo koji je završio tek na 12. poziciji.

Inače, Marquez je lider u šampionatu nakon dvije trke, a odmah iza njega je Dovizioso. Naredna trka se vozi u Sjedinjenim Američkim Državama i to 14. aprila.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi