Nico Rosberg najbrži na početku vikenda u Suzuki

Mercedes na vrhu poretka

Nico Rosberg najbrži na početku vikenda u Suzuki

Vozač Mercedesa Nico Rosberg ostvario je najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu za VN Japana. Nijemac je već nakon pola sata došao na prvo mjesto (1:35.461) sa tri desetinke boljim vremenom od Lewisa Hamiltona.

Britanac je približio Rosbergu na desetinku i pol  Treći je bio Fernando Alonso sa pola sekunde zaostatka za Rosbergom. Istovremeno, tolika je bila prednost Španca u odnosu na Valtteria Bottasa. Ekipa Williamsa je stigla sa novim aeropaketom koji bi trebao biti prevaga u borbi ove ekipe sa Ferrarijem za treće mjesto.

Bottas je u jednom trenutku napravio grešku, u Spoon krivini je skoro udario vozača Caterhama Roberta Merhija Kimi Raikkonen je bio peti, Ricciardo sedmi, Vettel deveti. SVoj prvi nastup je odradio i Max Verstapen. Holanđanin je imao tehničkih problema, na kraju je odvezao 22 kruga te je završio na
12. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.