"Nije me bilo briga za Verstappena i vozio sam za svoju dušu"

Ricciardo napustio Red Bull

"Nije me bilo briga za Verstappena i vozio sam za svoju dušu"

E. Čaušević

Vozač Formule 1 Daniel Ricciardo na kraju ove sezone odlučio je napustiti Red Bull i narednih sezona će voziti za Renault.

Ricciardo je proveo pet sezona u ekipi Red Bulla gdje je ostvario zaista zapažene rezultate, no na kraju ve sezone nije dobio novi ugovor i odlučio je promijeniti ekipu. On je na kraju potpisao za Renault koji će predstavljati u narednim sezonama i pokušati ih vratiti u vrh.

Nakon odlaska iz Red Bulla poručio je da je uvijek vozio za svoju dušu, te da se nikada nije zamarao što kolega iz ekipe, Max Verstappen, ima bolje rezultate od njega.

"Negdje na ljeto sam došao do tačke gdje me više nije zanimala borba s Verstappenom i vozio sam za svoju dušu. Nije me jednostavno bila briga što imam manje bodova od njega. Naravno, pogađalo me što možda imam loše rezultate, ali nisam htio više da se zamaram s tim. Da sam bio na svojoj razini možda bih bio i bolji od njega, ali ovako je on zasluženo ispred", rekao je Ricciardo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi