Nova saradnja: Aston Martin Red Bull Racing

Red Bullov glavi partner od 2018.

Nova saradnja: Aston Martin Red Bull Racing

Eldar Ganibegović

Prema najnovijim informacijama Aston Martin će od 2018. godine postati Red Bullov glavni partner pa će tako novo ime tima biti Aston Martin Red Bull Racing.

Udružili su se 2016. godine, ali od sljedeće kreću s još većom saradnjom.

Šef Aston Martina Andy Palmer tvrdi da bi mogli biti zainteresirani u proizvodnju motora.

"Nakon uspješnog projekta Aston Martin Valkyrie 2016., donijeli smo odluku da produžmo saradnju i učvrstimo naše partnerstvo kao Aston Martin Red Bull Racing", rekao je Palmer, pa zatim dodao sljedeće:

"Pogonske jedinice nas također zanimaju, ali to ne ovisi samo o nama. Nadamo se da će FIA posložiti svoja pravila i tek onda ćemo biti zainteresirani za ulazak", istakao je šef Aston Martina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi