Odlične vijesti za ljubitelje Formule 1

Renault se vraća naredne sezone

Odlične vijesti za ljubitelje Formule 1

Endin Čaušević

Francuski kompanija automobila Renault od naredne sezone vraća se u Formulu 1.

Renault je danas objavio da je uspješno završeno preuzimanje ekipe Lotusa, te da će se od naredne sezone ponovo takmičiti u Formuli 1. Ova ekipa osvojila je četiri F1 titule, dvije kao Beneton sa Michaelom Schumaherom 1994. i 1995. godine, te dvije sa Fernandom Alonsom 2005. i 2006. godine.

Francuska kompanija 2009. godine odlučila je prodatitim Genii Capitalu nakon što su objavili da ne žele biti konstruktori. Renault je u Formuli 1 ostao kao tim koji je pravio motore za Red Bull, ali nakon raskida te saradnje odlučili su se na velika vrata vratiti.

Vozači Renaulta za sljedeću sezonu biće Pastor Maldonado i debitant u Formuli 1 britanski vozač Jolyon Palmer, koji je bio u rezervni vozač Lotusa prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.