Ogier slavio na Tour de Corse

Francuz ponovo najbolji

Ogier slavio na Tour de Corse

Francuski vozač Sebastian Ogier slavio je danas svoju treću pobjedu u četvrtoj rundi Reli šampionata.

Ogier je bio lider od početka do kraja na Tour de Corse i na kraju je u svojoj Ford Fiesti imao 36 sekundi prednosti u odnosu na Otta Tanaka u Toyota Yarisu, dok je treći završio Thierry Neuville.

"Veoma sam sretan našom predstavom ovdje. Bilo je sjajno. Imali smo sjajan dan u petak i to nam je bio temelj za ovu pobjedu. U ovom autu je osjećaj sve bolji i bolji", rekao je nakon pobjede Ogier.

U ukupnom poretku vozača Ogier je lider šampionata sa 84 osvojena boda u dosadašnje četiri trke, dok je iza njega današnji trećeplasirani Belgijanac Neuville sa 17 bodova zaostatka. Treću poziciju drži Tanak sa 45 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti