Ostao bez tima nakon što je pritisnuo kočnicu protivniku pri brzini od 220 km/h

Veoma glup potez Fenatija

Ostao bez tima nakon što je pritisnuo kočnicu protivniku pri brzini od 220 km/h

E. Čaušević

Italijanski vozač Romano Fenati jučer je napravio nevjerovatnu glupost na utrci Moto 2 u San Marinu.

Fenati je pri brzini od 220 km/h pritisnuo kočnicu rivalu Stefanu Manziju, ali na svu sreću izbjegnuta je nesreća. Manzi je uspio nekako da smiri motor i izbjegne pad, a nikome nije bilo jasno zbog čega je Fenati napravio ovako glup potez.

Nakon utrke je odmah diskvalidikovan, a Međunarodna motociklistička federacija (FIM) ga je suspendovala na naredne dvije utrke. Međutim, Fenati neće ni dočekati naredne utrke jer su u Marinelli Snipers timu odlučili da raskinu saradnju s njim. Također, tim za koji je trebao voziti naredne sezone je odustao od njegovog angažmana.

Top Komentari

Edy
eto sad vozaj skuter po italiji
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi