Skromna kazna za Fenatija nakon skandala na utrci u San Marinu
Rijetko viđen potez na stazi koji je ugrozio život rivala

Dvije trke suspenzije za opasnu vožnju

Skromna kazna za Fenatija nakon skandala na utrci u San Marinu

M. Šljivak

Italijanski motociklist Romano Fenati diskvalifikovan je danas sa Moto 2 trke u San Marinu nakon što je Stefanu Manziju pri punoj brzini stisnuo kočnicu na motociklu.

Samo srećom, Manzi je uspio da obuzda motocikl i nije došlo do pada, koji bi sasvim sigurno donio teške povrede ovom motociklisti.

Fenati je odmah diskvalifikovan sa trke, a nakon svega viđenog stigla je i kazna od Međunarodne motociklističke federacije (FIM).

Italijan je zbog incidenta kažnjen suspenzijom sa naredne dvije trke, a čak su neki motociklisti pozvali FIM da mu doživotno zabrani vožnju

Oglasio se i MOTO GP vozač Cal Crutchlow.

"Smatram da više nikad ne treba da se takmiči. Tim ga je trebao izbaciti čim se pojavio u garaži. Ne možeš ovo učiniti kolegi. Dovoljno rizikujemo svoje živote i ovaj potez zaslužuje doživotnu suspenziju", rekao je Crutchlow.

Marc Marquez je bio nešto blaži u reakciji.

"Treba se naći neka kazna koja će upozoriti ostale momke da ne rade ovako nešto. To bi trebala biti zaista žestoka kazna", istakao je Marquez.

Fenati je napravio veliku glupost, ali nakon svega ima pravo žalbe na odluko koju je FIM donio.

Top Komentari

Conor Mc Gregor
Hajvan
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije